KONTAKT

Montana d.o.o.
Šlandrov trg 20/a
3310 Žalec, Slovenija
tel.: +386 3 710 26 10
faks: +386 3 710 25 87

BV_Certification_9k&14k.GIF

predelava kovin

Program za male živali

Naravni vulkanski kamnini bentonit in zeolit tuf sta zaradi izrazite vodovpojnosti in sposobnosti vezave neprijetnih vonjav (plinov) odlični sredstvi za higienske posipe za male živali.

Naš izdelek Tufko sestoji iz kamnine, ki je nastala pred več kot 30 milijoni let. Iz globine vulkanskega žrela je prišel drobnozrnati pepel, iz katerega je pod posebnimi pogoji in po dolgotrajnih procesih nastala kamnina, imenovana zeolitni tuf. Material je ustrezno predelan in osušen, tako da ga lahko uporabljamo v različne namene.

MINERALNE ZNAČILNOSTI:
Bentonitna stelja ima močno izraženo sposobnost vezave vlage, saj z nabrekanjem poveča svoj volumen tudi za 2- do 3-krat. Pri tem omočen del tvori sprijet skupek (kepico), ki se enostavno odstrani od ostalega še uporabnega materiala.
Zeolitna stelja je primerna za živali z močnim vonjem, saj izrazito dobro veže neprijetne vonjave (to so večinoma N – spojine, ki jih zeolit selektivno absorbira).
Možna je tudi kombinacija bentonite in zeolite stelje.

rudarstvo

Granulacija stelje mora biti prirejena vrsti živali in načinu uporabe. Za male živali (ptice, glodalce, plazilce) je najprimernejša granulacija od 1,0 – 2,0 mm, medtem ko je za večje živali (mačke, psi, kunci) bolj uporabna granulacija od 2,0 – 5,0 mm.

KJE SE NAHAJAMO?

Najdete nas na Šladrovem trgu 20/a v Žalcu. Površinski kop Zaloška Gorica se nahaja na Mali Pirešici 5 B.
bentonit

Podrobnejši zemljevid

POVPRAŠEVANJE